Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

VÍDEO | Denuncien càrregues dels Mossos durant un desnonament a Mataró

El Sindicat d'Habitatge de Mataró denuncia tant l'actuació dels agents com de l'Ajuntament de Mataró i del seu alcalde, David Bote Paz (PSC)

|

- Publicitat -

El Sindicat d’Habitatge de Mataró denuncia que els Mossos d’Esquadra han agredit les persones que intentaven impedir el desnonament d’un veí el matí d’aquest divendres, 19 de maig. El llançament del veí estava previst per aquest divendres, i davant la seva situació de vulnerabilitat, diversos veïns i persones favorables al dret a l’habitatge han tractat d’impedir-lo amb una concentració a les portes de l’habitatge.

La concentració de suport, tanmateix, s’ha topat amb un macro-dispositiu dels Mossos d’Esquadra, amb el qual els agents volien impedir el desnonament, i que ha acabat amb càrregues policials i diversos ferits. Segons relata el Sindicat a través de Twitter, cada vegada més persones s’han posat davant el cordó policial, i diversos veïns mostraven suport des dels balcons reproduint cançons com ara el ‘Bella Ciao’, l’himne antifeixista italià. Amb tot, tal com exposa l’entitat, els Mossos “s’han començat a posar nerviosos” i, finalment, s’han produit càrregues policials. Una de les persones ferides, de fet, és una dona que anava amb crosses i que els agents no han dubtat a agredir-la tirant-la a terra. A la vegada, denuncien que les càrregues policials amb les porres s’han fet colpejant per sobre la cintura.

Publicitat

L’entitat denuncia tant l’actuació dels agents com de l’Ajuntament de Mataró i del govern municipal de David Bote Paz, l’alcalde socialista de la ciutat, acusant-lo de desnonar veïns vulnerables que habiten pisos propietat de fons voltors “perquè tornin a estar buits i les màfies els tornin a ocupar”. “La primera màfia de l’ocupació ets tu” han reblat, dirigint-se al batlle de Mataró.

Et pot interessar  En llibertat provisional el talp dels Mossos a la Guàrdia Civil i presumpte blanquejador de diners
Publicitat

Opinió

Minut a Minut