Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

[Vídeo] David Fernàndez renuncia a la unilateralitat malgrat la majoria independentista

|

- Publicitat -

Una de les cares més reconegudes de l’independentisme català, David Fernàndez, ha renunciat a una autodeterminació unilateral malgrat ser més majoria que mai després de les eleccions del 14-F.

En una entrevista a El Suplement de Catalunya Ràdio, Fernàndez ha deixat clar que el 52% independentista “no legitima la unilateralitat”, i ho ha definit com “un esglaó més per avançar cap a la plena autodeterminació”, renunciant així a la via de confrontació que tant havia defensat com a líder dels cupaires al Parlament de Catalunya. Si bé l’exdiputat assegura que aquesta majoria evidencia “la derrota de tres anys de repressió, i la proposta del projecte independentista”, sorprèn veure que ni tan sols dona suport a la via de la desobediència civil per arribar a fer la independència unilateralment.

Publicitat

Fernàndez s’ha mostrat crític perquè els líders polítics “no saben què fer amb aquest 52%”, que segons l’exdiputat també suposa “l’exigència d’una sortida a la repressió, al conflicte, i de la crisi”, matisant que, a més, “el sobiranisme ha girat clarament a l’esquerra”.

Et pot interessar  La CUP defensarà "una nova economia catalana" que ajudi a avançar cap a la independència a la campanya del 12-M
Publicitat

Opinió

Minut a Minut