Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

[Vídeo] Cuixart considera vital trobar una estratègia compartida: “La repressió vol dividir els qui lluiten”

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium Cultural ha afirmat en una entrevista a Catalunya Ràdio que descarta entrar en la política institucional, ni per a ser president de la Generalitat ni per a formar part d’una llista transversal sobiranista. “No ho sabria fer”, ha argumentat Jordi Cuixart, que presenta el seu nou llibre Aprenentatges i una proposta, en el qual aposta per “fer una passa endavant en la lluita no violenta“.

Pel que fa a la unitat de l’independentisme, creu que “és més necessària que mai una estratègia compartida“, tot i que reconeix que no és senzill arribar a un acord entre totes les forces independentistes per l’aprovació dels comptes. Cuixart considera que anar de la mà “és el clam majoritari de tots els homes i dones que van fer possible l’1-O”. “Des de la societat civil es va pressionar els partits polítics i aquests van saber recollir el que encara avui és una reivindicació majoritària del poble de Catalunya: l’exercici del dret a l’autodeterminació“, ha recordat.

Publicitat

Així mateix, ha insistit en la necessitat d’una llei d’amnistia, per “posar fi a la repressió”, que aprofita “la divisió” dels grups independentistes. El líder d’Òmnium Cultural confia que és possible trobar les “complicitats” que aquests darrers quatre anys han comportat “grans èxits col·lectius”.

Et pot interessar  Els homes joves són els més espanyolistes i favorables a protegir els símbols franquistes, segons una enquesta d'Òmnium
Publicitat

Opinió

Minut a Minut