Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] ‘Cuatro’ fa propaganda a un bar franquista: “Se puede comer bien, llevarse tazas de Franco, un pin y hasta adquirir lotería”

També titllen de "pacífica manifestación" la concentració en que el líder de la Falange va agredir activistes de Femen

|

- Publicitat -

Atacs en seus d’entitats i partits independentistes, PP i C’s evitant (de nou) condemnar la dictadura al Senat o reportatges com el del programa de ‘Cuatro’, ‘En el punto de mira’, demostren que el franquisme no ha desaparegut en el 43è aniversari de la mort del dictador.

I és que la cadena espanyolista ha dedicat un programa a blanquejar la figura de Francisco Franco, sota el títol “els detalls del franquisme en l’actualitat”, en que -entre altres coses- promociona un bar franquista presentant-lo amb el següent text: “Se puede comer bien, llevarse tazas de Franco, un pin y hasta adquirir lotería. Luego, al ver la carta, puedes pedir platos tan originales como ‘huevos rotos fusilados’ o ‘callos al rojo vivo’. En este lugar acuden personas de ideología franquista o, como uno de ellos se denomina, ‘de extrema derecha’. También hay jóvenes de 20 años que van por la calle con una bandera de España a la espalda, luciendo el águila sin ningún tipo de pudor. Éste es el ambiente de uno de los bares más franquistas al que pueden acudir menores de edad”.

Publicitat

En el mateix text, es titlla de “pacífica manifestación” la concentració en que el líder de la Falange, Manuel Andrino, va agredir activistes de Femen, es parla de “banderas preconstitucionales” i no de símbols feixistes o s’afirma que l’anomenada ‘dona més franquista d’Espanya’, Pilar Gutiérrez, “habla libremente sobre la homosexualidad, maltrato y más temas de rigurosa actualidad” quan realment escup un discurs homòfob i masclista. Podeu veure-ho en aquest enllaç.

Et pot interessar  Erra demana "fermesa" davant dels que "banalitzen" el franquisme, en l'acte del Parlament d'homenatge a les víctimes
Publicitat

Opinió

Minut a Minut