Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

VÍDEO | Crida de l’ANC a protestar contra la reforma del Codi Penal: “Converteix en delicte la nostra història”

|

- Publicitat -

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha publicat un vídeo promocional amb motiu de la manifestació del 6 de desembre —dia de la Constitució espanyola— convocada a Barcelona per protestar contra la reforma del Codi Penal espanyol pactada entre el govern espanyol i ERC.

Des d’un primer moment, la presidenta de l’Assemblea, Dolors Feliu, va advertir que la reforma del delicte de sedició posava en risc el dret a la mobilització pacífica, ja que s’augmentaven les penes en el delicte de desordres públics. “Un text que directament portaria a la presó les desenes de milers de persones que van permetre i protegir el referèndum sobre la independència en edificis i escoles públiques, així com els milers de persones que, exercint el dret a la manifestació pacífica, van tallar carreteres o vies públiques per alertar el món de la repressió de l’Estat espanyol”, alerta l’entitat en un comunicat.

Publicitat

Quin recorregut farà?

La manifestació començarà a Pla de Palau a les 12 h i acabarà davant del Palau de la Generalitat, a la plaça de Sant Jaume. El recorregut de la manifestació avançarà pel Passeig d’Isabel II direcció Montjuïc, girarà a l’edifici de Correus per Via Laietana fins a la plaça de l’Àngel, recorrerà el carrer de Jaume I fins al Palau de la Generalitat a Plaça de Sant Jaume. Allà, se situarà un escenari des d’on els organitzadors de la mobilització demanaran al Govern que aturi els pactes amb un estat que només augmenta la repressió contra el moviment independentista.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell cancel·la l'acte amb Aliança Catalana per manca de recursos econòmics
Publicitat

Opinió

Minut a Minut