Dissabte, 6 de març de 2021 - Edició 954
La República

[Vídeo] Contundent missatge de Mireia Vehí que denuncia la irresponsabilitat del Gobierno

La diputada de la CUP al Congreso creu que posar la responsabilitat per protegir-se dels virus als treballadors és “cínic, irresponsable i vergonyós”

Redacció
Redacció 14/04/2020
La diputada de la CUP al Congrés Mireia Vehí ha denunciat la “irresponsabilitat” de l’aixecament del confinament total perquè “posa en risc” la vida dels treballadors, just el dia que a Catalunya es reprèn l’activitat en serveis no essencials després de dues setmanes. Per a Vehí, les mesures contra la crisi del coronavirus són “insuficients” i ha assenyalat que, en aquest context, . En un comunicat, els anticapitalistes han insistit que cal “prendre el control efectiu i sense prestació” de la sanitat privada perquè un nou repunt de contagis tindria “conseqüències desastroses” tant per a la ciutadania com pel sistema sanitari.
Els anticapitalistes també han demanat la suspensió de la lliure compravenda de material sanitari sensible, com podrien ser mascaretes o gel desinfectant, i han reclamat que es traspassi tot l’estoc i producció a mans públiques.

A més, Vehí ha criticat que s’hagi decidit no seguir les recomanacions de col·lectius sanitaris i l’OMS i “s’enviï la gent a metros i trens plens amb la por de no arribar a final de mes”. “Aquesta mesura obeeix el dictat de l’IBEX-35 i les grans multinacionals”, ha constatat Vehí, que ha considerat que el govern espanyol “aprofita la por per deixar pas als grans poders econòmics”. En aquest sentit, els anticapitalistes han emplaçat els treballadors a organitzar-se i sindicar-se per obrir “un cicle popular de destitució del règim”.