Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

[Vídeo] Clatellot de Baldoví a Sánchez per les seves contradictòries promeses de frenar la crisi climàtica

El diputat de Compromís considera incoherent el discurs del Gobierno amb l’ampliació del port de València i retreu l’abandonament dels rodalies i la collita de taronja

Carme Garau 02/11/2021
Joan Baldoví (Compromís).

Joan Baldoví, diputat de Compromís, ha carregat contra la hipocresia de l’executiu espanyol, per assegurar la seva “determinació política” a l’hora de revertir el canvi climàtic a la COP26, un acte en què han participat més de 120 líders de tot el món per abordar l’emergència climàtica.

“No es pot dir que es pretén frenar la crisi climàtica i destinar recursos a l’ampliació del port de València, sense fer una nova declaració d’impacte ambiental”, manifesta Baldoví. Així mateix, denuncia que “s’està deixant morir” el rodalies, un servei eficaç per desincentivar l’ús de vehicle privat.

També ha condemnat que, “la taronja valenciana és a l’arbre” mentre els supermercats “estan inundats de taronja sud-africana que competeix d’una manera absolutament deslleial”. En plena campanya de la taronja, recorda que aquestes “han recorregut 14.000 km, per tant, deixen una empremta de carboni absolutament important”.