Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

[Vídeo] Cas confeti: Només 3 dels 12 encausats van ser a l’acció contra el turisme massiu

|

- Publicitat -

Una dotzena de militants d’Arran estan sent jutjats a l’Audiència de Palma pel ‘cas confeti’. Els demanen 29 anys de presó pel simple fet de protestar amb bengales i confeti contra el turisme massiu el juliol de 2017. Una causa més que cerca criminalitzar les organitzacions juvenils de l’esquerra independentista i reprimir qualsevol mena d’acció protesta, per pacífica que sigui.

Durant el judici, nou dels dotze acusats han negat que assistissin a la protesta. Josep de Luis —la defensa dels encausats— ha remarcat que alguns d’ells ni tan sols eren a la ciutat. Això s’explica amb l’ús policial de fitxers on consten els activistes, fet que han admès els mateixos agents de la Policia Nacional. També han assegurat que reben ordres de les Delegacions del Govern, com recull Alerta Solidària.

Publicitat

El cas evidencia la persecució descarada als moviments socials que lluiten per la terra a les Illes Balears. Segons informa el mitjà dBalears, l’agent de la policia espanyola que va instruir l’atestat ha assegurat que aquella era una “mobilització social com tantes altres que no representava especial perill”.

Tanmateix, el ministeri públic demana un total de 29 anys de presó, amb penes entre dos i quatre anys de presó. A vuit els demana dos anys de presó; a tres, tres anys per reincidència, i a una darrera acusada li demana quatre anys de presó, en concepte d’autoria.

Et pot interessar  Convocatòria de l'OCB per a proclamar 'Sí a la llengua' el 5 d'abril a la plaça Major de Palma
Publicitat

Opinió

Minut a Minut