Diumenge, 29 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

[Vídeo] Carmen Calvo reafirma que el Gobierno no farà res per qüestionar la monarquia espanyola

La vicepresidenta del Gobierno respon al diputat de Bildu, Jon Iñarritu, assegurant que “el cap d’Estat no està en qüestió en aquest país”

Àlex Huguet 22/07/2020
La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, durant la seva intervenció al Congrés aquest 13 de maig del 2020. (Horitzontal)

La vicepresidenta del GobiernoCarmen Calvo, ha reafirmat un cop més com el Gobierno “més progressista de la història” està completament en contra de reformar la constitució per tal d’arribar a convertir Espanya en una república. Ho ha dit en una resposta al diputat de Bildu, Jon Iñarritu, qui ha tornat a qüestionar la figura del rei i de la seva aportació a Espanya, en una intervenció al Congrés dels Diputats aquest dimecres. La socialista s’ha limitat a defensar els borbons sense pèls a la llengua, assegurant que “s’ha de respectar el marc constitucional” i que “els caps d’estat no estan en qüestió en aquest país. No inventi situacions”. Posteriorment a la resposta, Calvo ha rebut sonors aplaudiments per part de la bancada socialista del Congreso, reafirmant que tant se val que hi hagi un govern espanyol suposadament progressista: la monarquia mai serà qüestionada per part de l’executiu i seguirà impune malgrat tots els escàndols que envolten la família reial.