Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Carles Riera, sobre els pressupostos: “Si l’Aeroport és una prioritat no ajuda, dificulta”

|

- Publicitat -

El diputat de la CUP Carles Riera ha assegurat que la proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat, la candidatura als JJOO d’hivern i la injecció de 19 MEUR al Circuit de Catalunya són “un obstacle i un problema” perquè la CUP acabi aprovant els pressupostos. En una entrevista a Ser Catalunya Riera ha admès que ho veuen amb “molta preocupació i inquietud” i ha avisat que de moment el Govern va “en sentit contrari”. El diputat també ha respost la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, que a Catalunya Ràdio ha instat els cupaires a pactar els comptes i ha assegurat que estan complint el pacte d’investidura. Riera ha dit que no comparteix la diagnosi “en absolut” i ha insistit que l’enfocament de legislatura no els agrada.

De totes maneres, el diputat cupaire ha dit que de moment no han entrat a debatre els pressupostos perquè no tenen cap proposta sobre la taula, però ha avançat que estaran atents a veure quines prioritats marquen i si compleixen els compromisos “de mínims” que van acordar amb ERC.

Publicitat

Un dels punts de conflicte entre el Govern i la CUP és l’acord entre l’executiu català i l’espanyol per a millorar l’aeroport del Prat, amb una inversió que podria significar la seva ampliació a través d’allargar la tercera pista. Riera s’ha mostrat molt crític amb aquest pacte, que creu que “sembla els de la sociovergència”.

De fet, ha advertit que el PSOE busca utilitzar la inversió com a “element d’estabilització del conflicte”. “No estem disposats a renunciar a l’autodeterminació a canvi de diners i inversions. Podria ser el cas que algú hi estigués disposat, però la CUP hem de fer de tallafocs”, ha explicat. Segons Riera, aquest compromís “es carrega el territori” però va bé per “donar estabilitat política al sistema i al règim”.

Et pot interessar  La CUP defensarà "una nova economia catalana" que ajudi a avançar cap a la independència a la campanya del 12-M

El diputat cupaire també ha alertat dels perills mediambientals que comporta l’ampliació, tant si és a través d’allargar la tercera pista com si simplement implica un increment dels vols, perquè comportarà més emissions. Riera ha assegurat que ara mateix el Govern estaria actuant en sentit contrari a la lluita contra el canvi climàtic. Així, els ha retret que facin “petites coses” en contra del canvi climàtic però després facin “grans actuacions que el promocionen i acceleren”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut