Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

[Vídeo] Canadell i Giró evidencien l’operació d’estat que hi ha darrere la poca inversió a Catalunya

|

- Publicitat -

El conseller d’Economia, Jaume Giró, ha elevat la xifra d’execució de les inversions de la Generalitat durant l’any 2021 fins al 95,5%. Després que el president de la Generalitat, Pere Aragonès, assegurés que els Departaments de la Generalitat van executar el 71,5% en el capítol d’inversions, Giró ha remarcat que si es té en compte tot el sector públic de la Generalitat –de la mateixa manera que, tal i com ha recordat, es fa amb el de l’Estat a l’hora d’establir la xifra- l’execució de les inversions arriba fins al 95,5%. “Autoexigència, tota”, ha respost des del Parlament al líder del PSC, Salvador Illa, que va recriminar al Govern que es queixés de la baixa execució de la Moncloa.

El conseller ha recordat que amb els mateixos paràmetres l’execució d’inversions de l’Estat a Catalunya és del 35,7%. “La golafreria de Madrid imposa la gana i el pa negre als altres territoris, la voracitat de la capital només es pot satisfer amb el nostre dejuni”, ha dit Giró, que també ha demanat “persistir per tal de fugir del captiveri i recuperar la llibertat” d’un estat que “es fa difícil de creure que la tingui intenció de corregir la injustícia política que ja dura més de mig segle”.

Publicitat

Encara més contundent ha estat el diputat Joan Canadell, que ha parlat d’un “a por ellos econòmic”, i vincula la manca d’inversió amb una “operació d’Estat per fer creure que Catalunya no progressa per culpa del progrés”. Amb tot, també ha assegurat que “estan invertint menys que mai perquè aviat serem un Estat fora d’Espanya”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut