Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Borràs torna a noquejar el feixisme de Vox al Parlament

|

- Publicitat -

El circ de Vox i Ciudadanos al Parlament de Catalunya sempre acaba present en cada debat parlamentari, i la presidenta Laura Borràs sempre el combat amb efectivitat i no donant lloc al racisme i el feixisme que desprenen els partits d’extrema dreta. Aquest dijous, el diputat de Vox Alberto Tarradas va fer una intervenció en la línia del seu partit: acusant l’augment de delinqüència als immigrants. En acabar el discurs, Borràs li va recordar al diputat feixista que “el codi de conducta del Parlament és d’obligat compliment”, i així ho dicta l’article 7, que matisa que no es pot fer discriminació per raó d’origen. “Les afirmacions que vinculen fets delictius amb la immigració són una falta de respecte per la ciutadania de Catalunya. S’està incitant el racisme i es promou la xenofòbia, tingui-ho present”, li va etzibar la presidenta del Parlament al diputat de Vox amb to calmós.

El que hagués estat el final de la història té un nou gir, ja que Tarradas no se’n va poder estar de respondre de males maneres a Borràs, i sense matisar per què demanava la paraula, s’hi va encarar malgrat que hi havia companys del seu partit que el volien fer seure. Borràs, apujant el to i farta dels numerets feixistes, el va advertir en reiterades ocasions que no tenia la paraula, fins al punt de posar-lo contra les cordes: “Si el torno a advertir a l’ordre, l’hauré d’expulsar de la sala”.

Publicitat

I així va ser, quan el diputat de la CUP, Xavier Pellicer, estava intervenint en el seu torn, Tarradas tornava a fer escàndol des del seu escó, fins que a Borràs li va pujar la mosca al nas del tot i no li va tolerar més faltes, expressant la voluntat d’expulsar-lo. Al final, tot va quedar en res, ja que el diputat de Vox Joan Garriga va sortir a encobrir-lo, i Laura Borràs li va donar la possibilitat que el sarau als escons de Vox quedés retirat del diari de sessions a través d’una disculpa a contracor.

Et pot interessar  Govern, Comuns i CUP veuen la querella de JxCat per l’informe sobre Casol com una “amenaça” a les víctimes de masclisme v
Publicitat

Opinió

Minut a Minut