Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

[VÍDEO] Batet acusa Junqueras de “falta de coherència amb l’estratègia acordada”

Recorda que l’acord de govern “no descarta cap via per fer possible la independència”

Agències 08/06/2021
Roda de premsa de JxCat al Parlament amb Josep Rius, Albert Batet i Mònica Sales aquest dimarts.

El líder de JxCat al Parlament, Albert Batet, ha vist amb “sorpresa” les declaracions d’Oriol Junqueras per “la falta de coherència en certes declaracions que posen en dubte l’estratègia acordada”. “Estem convençuts que el president del Govern, Pere Aragonès, “no acceptarà cap tutela que posi en dubte l’acord arribat entre ERC i Junts”, ha dit en roda de premsa. El president del grup al Parlament ha expressat que així ho han traslladat a ERC “en els mecanismes de treball i coordinació” establerts i que “els pròxims dies”, com ara en la reunió d’Aragonès amb els presidents de grup parlamentari, també els ho manifestaran. Finalment, sobre la taula de partits, Batet ha demanat no fer “estètica sobre el diàleg”.

Flanquejat pels nous portaveus del grup, Mònica Sales i Josep Rius, Batet ha manifestat que l’objectiu de Junts és treballar per “avançar cap a la república catalana” d’acord amb l’acord de Govern “que no exclou cap via per fer possible la independència”. “No descartem cap via per fer-ho possible”, ha insistit. “Ens sorprèn la falta de coherència de certes declaracions que posen en dubte l’estratègia acordada”, ha etzibat Batet. No obstant, ha dit que estan “convençuts” que Aragonès “no acceptarà cap tutela que posi en dubte l’acord arribat entre ERC i Junts”.

Sobre la taula de partits, Batet ha dit que el diàleg “no s’ha de fomentar en l’estètica” i que és la “negociació” el que ha d’ajudar a resoldre el problema polític. “A Junts no participarem en floritures; si volem participar com ens vam comprometre és amb diàleg i amb negociació per resoldre un conflicte polític”, s’ha reafirmat. Finalment, Batet ha criticat que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) obligués el Govern a facilitar els enunciats dels exàmens en català, castellà i aranès a la selectivitat. Ha dit que és “un nou atac als drets lingüístics del país que altera la normalitat de les proves” i ha carregat perquè la justícia vulgui “substituir els consensos del país”.