Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

[Vídeo] Artadi critica que el Gobierno marqui “unilateralment” l’agenda de les negociacions

|

- Publicitat -

La portaveu i vicepresidenta de JxCat, Elsa Artadi, ha criticat que el debat entorn de la taula de diàleg s’estigui reduint, a parer seu, “a la data i al lloc” de la reunió. En roda de premsa des de la seu del partit, Artadi ha dit que veuen amb “perplexitat” que no s’estigui parlant de quins seran els continguts de la trobada ni del rol que hi tindran qüestions com el dret a l’autodeterminació o una llei d’amnistia.

Per a la portaveu, el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, és qui està marcant “unilateralment” l’agenda. De fet, l’ha acusat a ell i al Gobierno de no tenir “cap compromís” amb la negociació. “Una taula de diàleg sense reunions no és ni taula ni diàleg”, ha dit Artadi. També ha insistit que Junts no pretén canviar la seva proposta de delegació per a quan es reuneixi la taula de diàleg. En l’última ocasió finalment no hi va haver representació de la formació, ja que se’ls va demanar que hi enviessin representants del Govern i des de Junts van argumentar que l’acord permetia que els representants ho fossin del partit. Per la seva banda, ERC ha tornat a pressionar Junts perquè participi de la taula de diàleg amb l’Estat “en lloc de fer tuits i declaracions contra”.

Publicitat

Junts té previst celebrar el seu Congrés Nacional aquest dissabte, 15 de gener, que serà telemàtic per la situació de la pandèmia. Entre altres punts, el partit aprovarà el reglament que se seguirà per a les primàries per escollir els caps de llista de les eleccions municipals del 2023. Segons ha explicat Artadi, durant la redacció del document han rebut moltes al·legacions i aportacions del territori, que han anat incorporant al text.

Et pot interessar  La majoria independentista al Parlament perilla: el CEO situa el PSC com a guanyador amb 35-42 diputats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut