Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Aragonès és rebut a Balaguer amb crits de la Plataforma Stop Jocs Olímpics

|

- Publicitat -

Una vintena de persones convocades per la Plataforma Stop Jocs Olímpics ha escridassat el president del Govern, Pere Aragonès, a la seva arribada a Balaguer. Minuts després, Aragonès s’ha reunit en privat amb dos dels contraris a la candidatura del Pirineu per sentir les seves reivindicacions però, tal com ha explicat el portaveu de la Plataforma, Bernat Lavaquiol, “el Govern segueix decidit a tirar endavant amb el projecte”. Des de la plataforma han retret a Aragonès que es vulgui fer un referèndum “sense tenir encara projecte” ja que entenen que llavors allò que es pretén és “tenir carta blanca” per després “fer el que vulguin” si s’aprova.

Els concentrats aquest divendres al matí davant de la Paeria de Balaguer han rebut Aragonès amb pancartes i crits de “no als Jocs”. Demanen la retirada del projecte dels Jocs Olímpics i recorden que és la vuitena candidatura que es presenta al Pirineu des de 1978 i que totes “han caigut pel seu propi pes”. “Aquesta també caurà i serà gràcies a la pressió popular, així que demanem al govern de la Generalitat que deixi de fer el ridícul”, ha dit Lavaquiol.

Publicitat

Des de la Plataforma Stop Jocs Olímpics també critiquen que el Govern vulguin anar “a correcuita” quan encara no s’han iniciat les negociacions amb l’Ajuntament de Barcelona, no hi ha acord entre l’Aragó i Catalunya –i el president aragonès ha plantat el català- i tampoc hi ha un projecte. “Li hem dit que no podem cridar la gent a votar a tres mesos vista quan no hi ha un projecte redactat. Perquè la gent pugi votar de manera conscient s’ha de saber tot el que es farà, sinó, no té cap sentit fer un referèndum”, ha dit Lavaquiol, que ha insistit que el Berguedà, el Ripollès i el Solsonès s’han d’incloure al referèndum.

Et pot interessar  Aragonès diu que no abandonarà responsabilitats si no repeteix com a president

Lavaquiol també ha demanat a Aragonès, com ja va fer, ha dit, amb la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, que “parli” amb la gent d’ERC al Pirineu, “i no ho estan fent”. “Sembla que el govern està més preocupat per acontentar el lobby de la construcció i el turisme que no pas per pensar quin desenvolupament necessita el Pirineu”, lamenta. “Les bases d’ERC del Pirineu estan majoritàriament en contra d’aquests jocs i demanem al president que escolti, ja no a nosaltres, sinó a la gent del seu partit”, ha demanat Lavaquiol.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut