Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

VÍDEO | Aragonès apressa el PSC a aprovar els pressupostos d’una vegada: “Ja no hi ha cap excusa”

|

- Publicitat -

El president del Govern, Pere Aragonès, s’ha dirigit al PSC per reclamar que aplanin l’aprovació dels pressupostos, després que ERC hagi cedit —a contracor— al xantatge dels socialistes sobre la B-40. “Ja no hi ha cap excusa ni cap escull, ara és el moment d’aprovar els pressupostos”, ha asseverat.

En una compareixença aquest dijous a Palau, el president ha dit que assumeix la “contradicció, el cost i el desgast polític i personal” de la decisió. Així mateix, ho ha considerat el “preu de la centralitat i el lideratge” envers la “comoditat”, però ha avisat el cap de l’oposició i líder del PSC, Salvador Illa, que seria un “error” reobrir temes “ja acceptats i superats” a les negociacions. “Els pressupostos no són una subhasta contínua”, ha alertat.

Publicitat


“No és el meu model”

Aragonès ha subratllat que la decisió que calia prendre era entre “respondre les necessitats” o “aturar el país per càlculs partidistes”, i entre anar “endavant o enrere”. El president ha asseverat que ell ha apostat per estar “al costat de la ciutadania” i no deixar d’empènyer en un moment “complicat”.

El cap del Govern ha reiterat que el projecte de construcció de la Ronda Nord “no forma part” del seu model de país, i ha recordat que ara depèn de l’Estat. “Però assumim que cal arribar a un acord i cedir des de totes les posicions si hi ha un bé superior, i aquest són els recursos que la ciutadania necessita”, ha remarcat.

Et pot interessar  El PSC, espantat pel retorn de Puigdemont, li treu ferro assegurant que "la societat catalana ja ha superat les lògiques personalistes"

Aragonès entén que aquest era “l’únic equilibri per sortir del bloqueig” i continuar avançant. “Si hi havia un escull, l’hem apartat nosaltres. I ara correspon al PSC decidir què vol fer”, ha conclòs. Aragonès no contempla “cap altra opció” que un acord amb els socialistes.

Cap menció a JxCat

El president no ha fet cap menció a la negociació amb Junts. El Govern té més avançades les converses amb els socialistes que no pas amb els exsocis, amb qui no es tanca cap porta. D’altra banda, Aragonès ha insistit que l’acord amb En Comú Podem es “respecta plenament”. Tanmateix, la CUP ha demanat els comuns que es repensin l’acord després que ERC hagi cedit amb la B-40.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut