Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Victòria Alsina aposta per “fer política exterior d’estat i no de partit”

|

- Publicitat -

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, aposta per fer “política exterior d’estat i no de partit” al capdavant del departament. En una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, Alsina ha defensat que la tasca del departament serà explicar “sense distorsions” el que passa a Catalunya i que el possible indult als presos no és la “solució al conflicte”. Així, ha defensat que cal explicar fora “el conflicte real”, l’amnistia, el dret a l’autodeterminació i la taula de diàleg per “transmetre fidelment el que passa” i “buscar complicitats internacionals”. Segons ha defensat la consellera, la unilateralitat “no aconsegueix” aquestes “complicitats”.

“El que no va encaixar bé a nivell internacional va ser la qüestió d’organitzar un referèndum unilateral”, ha dit Alsina, que ha apuntat a Europa i als Estats Units com prioritaris per teixir aliances internacionals. La consellera d’Acció Exterior també ha defensat el rol “clau” de l’expresident i eurodiputat Carles Puigdemont i ha augurat que seguirà tenint un paper important en els pròxims anys. “Els presos i els exiliats em tindran al costat per explicar el que passa”, ha dit la consellera.

Publicitat

Malgrat venir de l’àmbit acadèmic, Alsina ha assenyalat que ve “a fer política” i ha defensat fer política exterior “amb intel·ligència, sense soroll i amb molt treball”. A més, la consellera d’Acció Exterior ha anunciat que se substituirà el concepte ‘Transparència’ pel de ‘Govern Obert’ en el nom del departament.

Et pot interessar  Puigdemont retreu a Aragonès que "ha malbaratat la majoria independentista"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut