Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

Víctimes d’ETA exigeixen a PP i Vox respecte i recorden que el lema ‘Que et voti Txapote’ no “deslegitima” el terrorisme

"L'ús partidista de la memòria del terrorisme va en direcció contrària de la consideració a la dignitat de les víctimes" exposen

|

- Publicitat -

La Fundació Fernando Buesa Blanco, el Col·lectiu de Víctimes del Terrorisme (COVITE), així com diverses víctimes d’ETA a títol individual, fan un pas endavant i reclamen a la formació conservadora del PP, així com al grup d’extrema dreta de Vox i a la ciutadania, que deixin de fer servir el lema ‘Que et voti Txapote’ durant la campanya electoral, un fet que els dos partits porten fent fins i tot abans de les eleccions municipals del passat 28-M. La petició l’han feta a través d’un comunicat conjunt que han emès aquest dimarts, 11 de juliol.

En el comunicat, les víctimes subratllen que s’està “en un moment difícil per a la memòria del passat del terrorisme”, perquè la “temptació de l’oblit i de passar pàgina sense haver abordat la tasca pendent de deslegitimar èticament, social i política ETA és molt gran”. Per aquest motiu, exigeixen que es deixi de fer servir la frase “de manera partidista”, perquè  suposa “una banalització del terrorisme i els terroristes”, que és dolorosa per a les famílies de les víctimes i que no ajuda a “deslegitimar” el terrorisme.

Publicitat

“Demanem respecte per a la memòria dels nostres familiars”, exposen, a la vegada que reclamen que “cap partit polític ens imposi com hem de sentir-nos”. “L’ús partidista de la memòria del terrorisme va en direcció contrària de la consideració a la dignitat de les víctimes“, insisteix el comunicat. “Si en aquest moment tan delicat es fan servir eslògans viciats com aquest, es corre el risc de contribuir a desvirtuar la memòria, tan necessària per deslegitimar el terrorisme” afegeixen.

Recorden que ‘Txapote’ “és l’assassí de desenes de persones“. “Que les famílies de les víctimes hagin d’escoltar el seu nom en un lema que menyscaba l’assassinat dels seus familiars és cruel i indigne; per això, demanem un cop més a la classe política i a la ciutadania que deixin de fer-lo servir”, reblen a l’escrit. De fet, durant el cara a cara entre Sánchez i Feijóo, el president espanyol va retreure al popular que fins i tot es fessin samarretes amb aquest lema, tot demanant-li que el condemnés. “Jo condemno el terrorisme”, va respondre Feijóo.

Et pot interessar  Bolaños espera que Sánchez continuï: "No ens poden doblegar amb mentides i boles"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut