Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Vergés veu “increïble” que es judicialitzi el cas de l’hospital de campanya: “Aquestes lluites no toquen ara”

|

- Publicitat -

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha considerat “increïble” que es judicialitzi la qüestió de l’hospital de campanya de Sant Andreu de la Barca (Baix Llobregat). En declaracions a Catalunya Ràdio, Vergés ha insistit que aquestes són “lluites que no es corresponen res” amb el moment de crisi actual pel coronavirus i ha defensat que des de la Generalitat han col·laborat “amb tots els ajuntaments i totes les administracions” perquè els sembla “imprescindible”. A més, ha defensat que no ha tingut “cap problema” amb la participació de la Unitat Militar d’Emergències de l’Exèrcit espanyol en aquest context. “Podem parlar de l’exèrcit en un altre moment i context però en aquest cap ni un, vam dir que no rebutjaríem cap col·laboració”, ha dit.

Vergés s’ha referit així a la denúncia presentada per un particular per haver rebutjat l’hospital de campanya muntat per la Guàrdia Civil a Sant Andreu e la Barca. Aquest dimecres, la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha registrat l’exposició motivada d’una jutgessa de Martorell per investigar el cas i haurà de decidir si admet a tràmit la causa per un delicte d’homicidi per imprudència greu. La denúncia va contra la pròpia Vergès i contra el president de la Generalitat, Quim Torra.

Publicitat

“Sincerament em sembla increïble”, ha dit la consellera sobre tot plegat. Ha afegit que es va torbar amb un “cas semblant” a Sabadell i ha lamentat que aquestes “lluites” no toquen ara. Ha afegit que el virus “no entén de fronteres ni d’ideologies”.

Ha defensat també que el que cal és una “bona coordinació” i ha agraït que així ha estat en línies generals quan s’han necessitat espais i s’ha parlat amb ajuntaments, diputacions o el gremi d’hotelers. “Fer-ho al revés no pertoca, si és voluntat de fer veure que faig i que poso al servei i que l’altre no accepta l’ajuda, no toca”, ha declarat.

Et pot interessar  El TSJC ajorna el judici contra Jové, Salvadó i Garriga per l’1-O per evitar interferències amb la campanya electoral

Per últim, ha insistit que “no és veritat” que no s’utilitzés l’hospital de Sant Andreu perquè el van muntar la Guàrdia Civil i l’Exèrcit, ja que aquestes unitats han col·laborat en altres muntatges arreu de Catalunya. “No hi tenim cap problema”, ha manifestat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut