Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Vergés reivindica a Brussel·les la defensa de la llengua a l’escola i l’ús a les institucions: “El català no es toca”

|

- Publicitat -

La vicepresidenta del Parlament de Catalunya, Alba Vergés, ha reivindicat des de Brussel·les l’ús de la llengua catalana a l’escola i a les institucions. “El català no es toca” ha declarat aquest dijous en una atenció als mitjans, després de reunir-se amb diferents eurodiputats i representants de l’Eurocambra. En aquest sentit, Vergés ha defensat el model d’immersió lingüística i ha mostrat la seva disconformitat amb la missió d’eurodiputats que investigarà la situació del castellà als centres educatius del país, acceptada el passat mes d’octubre pel Parlament Europeu. “La missió va ser sol·licitada amb un biaix claríssim, intentant fer creure que el que està en perill a les escoles és el castellà”, ha declarat.

Encara en relació amb la llengua, la dirigent d’ERC també ha mantingut converses amb una de les vicepresidentes de l’Eurocambra, Heidi Hautala, amb qui ha tractat la qüestió sobre l’ús del català a les sessions plenàries. Sobre aquesta tema, Vergés s’ha limitat a apuntar que el Parlament Europeu està al corrent d’aquesta petició i que aquest s’ha mostrat predisposat a fer un seguiment del cas. “El català ha de ser present a Europa perquè ho és en la ciutadania europea i ens els deu milions de parlants que tenim”, ha subratllat.

Publicitat

Per altra banda, Vergés ha aprofitat la compareixença davant els mitjans per denunciar l’ús d’eines d’espionatge com Pegasus i ha volgut posar de manifest que Catalunya “sempre ha volgut resoldre els conflictes d’una manera democràtica”.

Alhora, la vicepresidenta del Parlament ha posat en valor el viatge a Brussel·les com a símbol “del restabliment i l’enfortiment” de les relacions entre Catalunya i les institucions europees.

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià

Durant la jornada d’aquest dijous, Vergés s’ha reunit amb una de les vicepresidentes de l’Eurocambra, Heidi Hautala, així com el portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch. També ha mantingut converses amb les eurodiputades Diana Riba i Gwendoline Delbos-Corfield, ambdues membres de la comissió que investiga l’ús de Pegasus, i amb el delegat del Govern davant la Unió Europea, Ignasi Centelles.

La visita de Vergés s’allargarà fins aquest divendres 18 de novembre, dia en què participarà en l’assemblea anual de la Conferència d’Assemblees Legislatives Regionals Europees (CALRE) i que se celebrarà al Parlament de Valònia, a la ciutat belga de Namur.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut