Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Vergés esbronca Illa per “no atendre” les peticions de Catalunya per la gestió de la pandèmia

|

- Publicitat -

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha acusat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, d'”omplir-se la boca de cogovernança” i no atendre a les peticions de les regions vinculades a la gestió de la pandèmia de Covid-19.

Ho ha dit aquest dijous en roda de premsa juntament al conseller de l’Interior, Miquel Sàmper, després que el Gobierno descartés la petició de modificar el decret de l’estat d’alarma per ampliar el marc del toc de queda fins les 20 hores durant el Consell interterritorial de Salut del dimecres.

Publicitat

“No rebutjem tenir les eines per modificar el toc de queda com cap altra eina que ens permeti gestionar la pandèmia”, ha reiterat la consellera, que no va poder assistir al Consell degut a la seva compareixença davant la Diputació Permanent al Parlament.

Ha concretat que el seu equip sí que va participar a la reunió del dimecres entre el Ministerio de Sanidad i les comunitats en la qual es van demanar “eines” en forma d’ajudes per acompanyar les restriccions derivades de la pandèmia.

“No atendre la petició de les comunitats autònomes per la gestió de la pandèmia no ens sembla el més adequat per parlar de cogovernança”, ha conclòs la consellera.

Et pot interessar  Illa qualifica de "coseta electoral" la proposta d'Aragonès d'una conselleria específica per al català
Publicitat

Opinió

Minut a Minut