Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Vergés demana que l’aranès també es pugui utilitzar al Congrés dels Diputats

La síndica considera que "el reconeixement de la diversitat lingüística" suposa "un gran pas" en el "respecte i consideració als seus parlants"

|

- Publicitat -

La síndica d’Aran, Maria Vergés, vol que l‘aranès també es pugui utilitzar al Congrés dels Diputats i així ho ha sol·licitat per carta a la presidenta de la cambra baixa, Francina Armengol. Tot plegat, després que aquesta anunciés que, a partir del pròxim ple, es podran utilitzar les llengües cooficials de l’Estat, el català, el gallec i el basc. Vergés ha dit que celebren aquest anunci i que tenen el deure “moral i institucional” de fer aquesta petició. A la missiva també ha fet referència a l’Estatut d’Autonomia de Catalunya i la Llei de Règim Especial d’Aran, que reconeixen l’especificitat de la Val d’Aran i el reconeixement de l’aranès com a llengua oficial a Catalunya.

La síndica considera que “el reconeixement de la diversitat lingüística” suposa “un gran pas” en el “respecte i consideració als seus parlants”. Així, ha afegit: “permetent que l’aranès es parli a l’hemicicle es duria a terme un pas significatiu per a la protecció, projecció i reconeixement de la nostra diversitat cultural i la garantia que totes les veus són escoltades”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut