Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Vergés assegura que de moment no hi ha indicis de col·lapse sanitari

La consellera diu que s’està fent un gran esforç per augmentar la capacitat de llits a les UCI

Redacció 25/03/2020
La consellera de salut del govern, Alba Vergés

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat aquest dimecres que davant la situació creada pel coronavirus de moment no hi ha indicis de col·lapse sanitari: “Encara tenim marge de llits a la UCI”, i ha destacat que s’està fent un esforç titànic per augmentar la capacitat a marxes forçades.

Vergés ha apuntat en una entrevista a Catalunya Ràdio que actualment a Catalunya hi ha poc més de 1.000 llits a la UCI, i ha anunciat que treballen per triplicar la quantitat.

Així, ha detallat que estan cercant espais fora dels hospitals per incrementar els llits de cara a la setmana que ve, i no ha descartat utilitzar l’espai de Fira de Barcelona per atendre pacients.

Preguntada per si creu que Catalunya pot ajudar Madrid, ha explicat que l’increment de casos catalans és molt important, que estan aprofitant tots els recursos disponibles, i que no creu que estiguin en disposició d’ajudar.

“La solidaritat sempre estarà, però a Catalunya no tenim marge per ajudar la Comunitat de Madrid. Pràcticament cap comunitat autònoma la té”, ha afegit.

Apunta que les compres centralitzades “van tard” i que sense les comandes prèvies fetes per Salut no s’hagués aguantat