Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Vergés assegura que de moment no hi ha indicis de col·lapse sanitari

|

- Publicitat -

La consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha assegurat aquest dimecres que davant la situació creada pel coronavirus de moment no hi ha indicis de col·lapse sanitari: “Encara tenim marge de llits a la UCI”, i ha destacat que s’està fent un esforç titànic per augmentar la capacitat a marxes forçades.

Vergés ha apuntat en una entrevista a Catalunya Ràdio que actualment a Catalunya hi ha poc més de 1.000 llits a la UCI, i ha anunciat que treballen per triplicar la quantitat.

Publicitat

Així, ha detallat que estan cercant espais fora dels hospitals per incrementar els llits de cara a la setmana que ve, i no ha descartat utilitzar l’espai de Fira de Barcelona per atendre pacients.

Preguntada per si creu que Catalunya pot ajudar Madrid, ha explicat que l’increment de casos catalans és molt important, que estan aprofitant tots els recursos disponibles, i que no creu que estiguin en disposició d’ajudar.

“La solidaritat sempre estarà, però a Catalunya no tenim marge per ajudar la Comunitat de Madrid. Pràcticament cap comunitat autònoma la té”, ha afegit.

Apunta que les compres centralitzades “van tard” i que sense les comandes prèvies fetes per Salut no s’hagués aguantat

Et pot interessar  Unes 2.500 persones es manifesten a Barcelona per la sanitat pública i el dret a la salut però obliden l’espoli fiscal
Publicitat

Opinió

Minut a Minut