Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Vergés acusa el Gobierno de ser “impositiu i paternalista” i ho veu “decebedor” venint de PSOE i Podemos

|

- Publicitat -

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha acusat el govern espanyol d’actuar de forma “impositiu i paternalista” en la gestió de la crisi del coronavirus, i ha reconegut que és “decebedor” venint de PSOE i Podem. En declaracions a Ser Catalunya, Verges ha criticat aquesta “falsa coordinació”, que no és altra cosa que dir, al seu parer, “fes-me la feina, fes propostes, i després ja veure si te les accepto”. “És una molt mala gestió d’una crisi”, ha conclòs Vergés, que ha considerat que la distribució per províncies és un “error flagrant”. També ha criticat que des de Madrid no vingui ni un euro per reforçar els equips sanitaris, tenint en compte que l’Estat és “l’amo i senyor dels impostos de la ciutadania”.

Un cop més, Vergés ha criticat la recentralització de decisions per part del govern espanyol i que no hi hagi respecte per les decisions que es prenen per part de les comunitats autònomes. Per començar, ha lamentat que l’organització sigui per províncies, “una manera de veure-ho de molt curta volada”.

Publicitat

La consellera ha defensat que les propostes es puguin adaptar amb el territori, i que es treballin conjuntament amb els municipis, i assegura que així és com funciona el Govern. “Qui coneix el nostre territori som nosaltres i els municipis”, ha insistit.

En aquest sentit, ha assegurat que el Govern seguirà treballant en els seus propis plans i farà les propostes que calgui. “El ministre no es veu amb els municipis, nosaltres ens hi trobem cada setmana”, ha reiterat.

Al seu parer, aquesta centralització “fa mal a la gent i és penosa per part d’un govern que té els colors que té”, amb una manera “molt poc madura de tractar qui té la competència i està gestionant un sistema sanitari tan complex”.

Et pot interessar  Sánchez afirma que "Espanya està preparada per reconèixer l'Estat palestí"

Vergés també ha carregat contra el govern espanyol per no preveure ni un euro ni una proposta per ajudar “de veritat” les comunitats, reforçant els equips per controlar l’epidèmia o ajudant a reprogramar l’activitat. Ha lamentat que el Govern gestioni el servei de salut però no pugui decidir sobre els ingressos, i ha recordat que si els professionals sanitaris necessiten alguna cosa, és a la Generalitat a qui ho demanen.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut