Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Verge destina 25 milions a promoure l’ocupació de les dones en risc i de les persones transgènere

|

- Publicitat -

La consellera d’Igualtat i Feminismes del Govern, Tània Verge, ha lamentat que l’entorn laboral és un dels espais en els quals les discriminacions es manifesten de manera més crua. Verge ha explicat que el treball de “transformació feminista” s’està fent de manera transversal a totes les conselleries perquè les discriminacions i desigualtats per raó de gènere, identitat de gènere, lloc de procedència ètnia o religió afecten tots els àmbits socials i econòmics i, per tant, s’han de tractar tots.

A més a més, ha anunciat que la conselleria ha obert un programa de 25 milions d’euros i que s’anomenarà “Formació i Treball”. 21 milions es destinaran a les dones en risc per violència de gènere i els 4 restants per a les persones transgènere. Aquest mecanisme hauria d’ajudar a combatre les dificultats per trobar feina d’aquests col·lectius. No obstant això, com ha succeït en anteriors casos, és possible que aquesta acció generi reticències entre grups trans-excloents’.

Publicitat

Aquestes declaracions mostren el desplegament de mecanismes per a la igualtat en un context en el qual hi ha hagut 10 dones assassinades en el 2021. Això podriaevidenciar que malgrat que s’estan realitzant accions per combatre les discriminacions encara hi ha vies de millora en la implantació dels mecanismes per aconseguir-ho. 

 

Et pot interessar  L'Ajuntament d'Amposta decreta tres dies de dol per l'assassinat d'una dona víctima de violència masclista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut