Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Verge demana al govern espanyol que revisi la Llei de protecció contra la violència de gènere perquè genera “indefensió”

|

- Publicitat -

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha demanat al govern espanyol que revisi la Llei de mesures de protecció integral contra la violència de gènere del 2008. Durant una interpel·lació de la diputada del PSC Gemma Lienas al ple del Parlament, Verge ha assegurat que la norma està “desactualitzada” i genera “indefensió” a les víctimes. A més, ha criticat que la llei incompleix la recomanació 35 del Comitè per a l’Eliminació de la Discriminació de la Dona (Cedaw) i el Conveni del Consell d’Europa d’Istambul. Segons ha denunciat Verge, la llei espanyola condiciona les ordres de protecció al fet que hi hagi una denúncia de la violència i, per tant, que s’iniciï un procediment penal. Això, a parer seu, “negligeix la funció preventiva” que hauria de tenir la protecció, de manera que provoca “molta indefensió” a les víctimes.

D’altra banda, la consellera ha anunciat que preveuen presentar el protocol de feminicidis el dia 13 d’octubre, quan s’ha convocat la comissió nacional d’intervenció coordinada contra la violència masclista. Verge ha dit que el protocol és “una eina clau” per a l’actuació diligent dels poders públics després d’assassinats masclistes, que ha de clarificar “qui, com i quan” transmet la informació.

Et pot interessar  L'Ajuntament d'Amposta decreta tres dies de dol per l'assassinat d'una dona víctima de violència masclista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut