Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Verge critica al Gobierno d’anar tard per les baixes per la menstruació: “Ja era hora”

|

- Publicitat -

La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha celebrat la regulació de les baixes per regles doloroses, que el govern espanyol preveu aprovar en el Consell de Ministres d’aquest dimarts. “Ja era hora que les qüestions relacionades amb els drets sexuals i reproductius, incloent la menstruació, estiguin en l’agenda política. I ja era hora també que es reconeguin aquestes baixes laborals”, ha afirmat. La consellera reclama també reduir el tipus d’IVA dels productes menstruals, un punt que ha quedat fora de l’acord després que Hisenda no hagi acceptat incloure’l, segons ha assenyalat la ministra d’Igualtat, Irene Montero. Verge demana anar més enllà i eliminar l’IVA dels productes que siguin reutilitzables, com les copes menstruals.

“Les malalties que afecten especialment les dones han estat invisibilitzades i han quedat en un segon pla a nivell de política pública. I no reconèixer-ne les baixes era una clara discriminació cap a les dones”, ha indicat Verge aquest dilluns, en la presentació d’un projecte als centres educatius precisament per promoure l’equitat menstrual.

Publicitat

Sobre l’IVA, ha dit que és una “clara discriminació” que els productes menstruals estiguin gravats amb el 10% mentre que, per exemple, la viagra tingui el tipus del 4%, ha destacat. La consellera ha defensat que no només s’hauria de reduir, sinó eliminar l’IVA dels productes reutilitzables, ja que promouen “la consciència ecològica i un canvi de pautes de consum” davant de l’emergència climàtica.

Et pot interessar  El Govern preveu que el grup d’experts per lluitar contra la violència vicària estigui llest el juny
Publicitat

Opinió

Minut a Minut