Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Van den Eynde explica que reunions “transcendentals” del procés coincidien amb la infecció de Pegasus

|

- Publicitat -

La defensa d’Oriol Junqueras, Andreu Van den Eynde, ha revelat aquest dimarts davant de jutge d’instrucció que va tenir reunions d’importància política “transcendental” els dies que va ser infectat per Pegasus.

El lletrat, que ha situat la infecció del seu telèfon el 14 de març del 2020, ha detallat que aquestes reunions, on van participar Oriol Junqueras i Marta Rovira, feien referència a l’estratègia jurídica i política que envoltava els consellers presos i els exiliats d’ERC i la disputa de l’escó de Junqueras al Parlament Europeu. A més, ha revelat al jutge que detalls importants d’aquelles reunions d’aparença confidencial van ser incorporats a la causa judicial del procés al Tribunal Suprem al cap de poques setmanes per part de la fiscalia.

Publicitat

Van den Eynde titlla la situació d’una “gravetat absoluta”: “És absolutament incompatible amb els estàndards de democràcia i de drets fonamentals”. En aquest sentit, denuncia que “cal que s’arribi en final” i afegeix que “no només es tracta d’aquests dos casos, sinó en tots”. La defensa del líder republicà recorda que fins al moment hi ha acreditats 65 casos d’espionatge a membres del moviment independentista català: “l’utilitzen com una eina més de repressió contra aquest moviment totalment legítim”, conclou.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut