Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Valtònyc: “Ni referèndum ni hòsties: República catalana”

El raper mallorquí demana "crear un nou Estat" per "deixar enrere els residus franquistes" d'Espanya

|

- Publicitat -

Josep Miquel Arenas, Valtònyc, ha insistit en què la seva situació “és un motiu més per crear un nou Estat on hi hagi una mentalitat europea” i ha afegit que “es deixin enrere els residus franquistes”. Valtònyc ha clamat la república i s’ha referit a la via del diàleg en el que es troba sotmès el govern català i el gobierno: “Ni referèndum ni hòsties, República catalana ja!”.

Valtònyc, satisfet i amb un cert alleujament en una entrevista a Els Matins de TV3, s’ha mostrat esperançat i ha assegurat que està “content però alhora trist” perquè diu que a Gant ha trobat justícia “però molta gent a Espanya no la té”.

Publicitat

El raper mallorquí ha tornat a protagonitzar una pantoflada a l’Audiència Nacional, la qual va emetre una euroordre contra el raper mallorquí aucsat d’enaltiment al terrorisme i pel que li reclamen complir una pena de presó de tres anys i mig. La justícia belga ha denegat la seva extradició a Espanya al·legant que es tracta d’un cas de llibertat d’expressió.

Crear precedent

L’objectiu de Valtònyc és crear un precedent perquè la situació dels altres rapers condemnats a Espanya pugui millorar, com la de Pablo Hassel. El mallorquí assegura que espera que pugui arribar als Tribunals Europeus abans que Hassel hagi d’ingressar a la presó. També ha subratllat que la Fiscalia espanyola té 24 hores per recórrer i està convençut que ho faran, “però passi el que passi ja és una galtada a la justícia espanyola que s’ha sentit des del poble de Mallorca”, conclou.

Et pot interessar  Cas Rubiales: la fiscalia li demana 2 anys i mig de presó per agressió sexual i coaccions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut