Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

Valtònyc li etziba a l’Estat que “no tenen res a fer amb la meva extradició; ens hem petat la llei d’injúries a la corona”

|

- Publicitat -

El raper a l’exili, Josep Miquel Arenas, més conegut pel seu nom artístic Josep Valtònyc, ha participat en una entrevista al programa FAQUS de TV3. En aquest espai televisió han parlat de la decisió del Constitucional belga, que ha eliminat el delicte d’injúries a la corona, entre altres assumptes, per impedir que Valtònyc pugui ser extradit.

El raper mallorquí s’ha mostrat “content” per poder seguir lluitant pels drets fonamentals. Valtònyc ha expressat “que està acostumat a gestionar derrotes, però que també ha gestionat una victòria”.

Publicitat

Valtònyc ha explicat que la repressió no només afecta a la persona que l’Estat vol represaliar, sinó que també té implicacions pel cercle d’amics i familiars d’aquesta persona.

El raper mallorquí ha aprofitat per recordar la seva mare, que va morir a l’inici d’any, i ha explicat que li hauria agradat poder compartir aquesta victòria amb ella, perquè ha explicat que va tenir una actitud combativa i de solidaritat amb totes les persones represaliades.

Valtònyc ha expressat que li produeix “molta tristesa” que els polítics d’esquerres espanyols no li hagin reconegut que hagi defensat els drets fonamentals. “Espanya avança cap al segle XVII i Bèlgica avança cap al segle XXI. Qualsevol polític que es fa dir d’esquerres, internacionalista, republicà ho hauria d’haver celebrat. I molts no han fet i els hauria de caure la cara de vergonya” ha exclamat davant del silenci de molts polítics.

“Fa molta vergonyeta que un nin de 24 anys, quan va arribar aquí, estigui fent sa feina que harien de fer molts polítics que estan cobrant més de 100.000 euros de l’Estat espanyol” ha reblat el raper mallorquí, i ha explicat que li hauria agradat que Pablo Iglesias s’hagués solidaritat amb la seva causa “per una qüestió de mínims ideològica”, ja que ha estat una cara visible del Gobierno.

“Al final els drets es conquereixen al carrer. Nosaltres som 6 a l’exili i hem aconseguit tot el que hem aconseguit, imagineu-vos tot el que pot fer un poble mobilitzat. Farem feina per això. Fins ara hem estat a la defensa, ara passarem a l’atac” ha sentenciat Valtònyc.

També ha comentat el procés d’extradició que Espanya va presentar a la seva contra i ha afirmat que “no tenen res a fer”. Ha emfatitzat que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea ja va descartar el terrorisme, i amb l’eliminació del delicte d’injúries a la Corona del codi penal Bèlgica, ni l’acusació ni la fiscalia poden reclamar. “Al final m’han condemnat per fer un ‘spoiler per haver dit sa veritat, que és Rei és un lladre”.

Valtònyc ha explicat que el 23 de novembre es presentarà al Jutjat de Gant perquè acabi la seva llibertat condicional i la seva persecució i posteriorment ha dit que farà concerts per totes les capitals d’Europa.

El raper ha dit que segurament quan acabi la seva persecució anirà Itàlia, per fer-se un bany al mediterrani, per celebrar que “sa colla de feixistes de jutges de s’Estat espanyol, no han aconseguit tancar-me a sa presó, que segur que els farà molta ràbia” ha etzibat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut