Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Valtònyc esclata contra la vergonyosa condemna d’Alves: “Pagar per reduir la condemna i que sigui més baixa que la de Hasél”

Contradiu la conselleria d'Igualtat en assenyalar-li que, precisament, "haver pagat per reduir la condemna significa que si ets ric violar surt més barat"

|

- Publicitat -

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, més conegut pel seu nom artístic ‘Valtònyc’, ha esclatat a través de Twitter contra la vergonyosa condemna imposada al futbolista Dani Alves, que ha estat condemnat a 4 anys i mig de presó per haver violat una jove en una discoteca de Barcelona. Replicant una piulada de la consellera de Feminismes i Igualtat, Tània Verge, el raper mallorquí ha assenyalat la incongruència que suposa que un violador sigui condemnat a menys anys de presó que el raper Pablo Hasél, qui porta empresonat des del 2020.

La sentència judicial reconeix que Alves va cometre la violació, i també subratlla que, en cap cas, poden confondre’s les actituds de la víctima amb el consentiment explícit. Tanmateix, la sala ha reduït la condemna d’Alves perquè va indemnitzar la víctima el mes d’agost, un fet que ha acabat servint d’atenuant i que ha fet baixar les peticions de 9 i 12 anys de presó fins als quatre anys i mig, la pena mínima.

Publicitat

La consellera Verge ha celebrat a través de Twitter que, amb aquesta sentència, “s’ha acabat la impunitat de les violències sexuals, per molt rics o poderosos que siguin els agressors”, tot subratllant que “s’ha posat al centre el consentiment“. També aplaudeix que van “funcionar els protocols” i que, “malgrat s’intenti desacreditar les dones, la societat ha dit prou i exigeix justícia”.

Unes paraules que Valtònyc ràpidament ha assenyalat com a “incongruents”, ja que considera que “el fet d’haver pagat 150mil€ per reduir la condemna i que sigui més baixa que la de Hasél significa que si ets ric violar surt més barat i que les dones mereixen menys respecte que les institucions de l’estat”. Conclou la crítica apuntant que no és ell qui lidera la conselleria d’Igualtat i Feminismes.

Et pot interessar  Verge convoca el grup d'anàlisi de feminicidis i anuncia la creació d’un gabinet d'expertes en violència vicària
Publicitat

Opinió

Minut a Minut