Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Valtònyc es defensa de les crítiques per haver-se penedit durant el judici a Sevilla: “Sóc més útil lliure que a la presó”

El raper ha reconegut que va pactar "per manca d'energia"

|

- Publicitat -

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, artísticament conegut com a Valtònyc, ha adreçat les crítiques rebudes per haver arribat a un acord amb la Fiscalia de Sevilla, reconèixer el delicte d’amenaces del qual l’acusaven, i evitar així la pena de dos anys de presó, que inicialment era de quatre anys. Valtònyc, a través de Twitter, ha reconegut que no és la manera que li hauria agradat, i que va pactar “per manca d’energia”.

“Ahir vaig tancar una etapa d’onze anys de repressió. No de la manera que m’hauria agradat, però vaig pa ctar per manca d’energia, ja que l’exili ha de tenir un sentit col·lectiu; no hauria de ser mai una solució personal” comença a exposar Valtònyc, que afegeix tot seguit que la seva germana “es mereix de recuperar el germà”, especialment després de la mort de la seva mare, que el raper va haver de viure a l’exili.

Publicitat

Valtònyc confessa que, efectivament, en arribar a un acord amb la fiscalia “cercava una solució personal“. “Entenc que molta gent s’hagi sentit decebuda, però no tenia opció si volia posar-hi punt i final d’una vegada” explica, tot afegint que mai ha “promès res a ningú, no he tingut cap càrrec o sou públic, i crec que sóc més útil lliure que a la presó”.

“Moltes gràcies als qui m’han acompanyat. No ho hagués pogut fer sol, i des del 2012, que em van detenir fins avui, hem deixat el món una mica millor posant el meu cas a disposició dels drets fonamentals, gràcies a la solidaritat i la lluita col·lectiva. Ens veiem als carrers!”, conclou el raper.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut