Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Vídeo] Valtònyc condemna que l’esquerra espanyola no hagi valorat la decisió del Constitucional belga: “Fa vergonyeta”

|

- Publicitat -

El raper mallorquí Josep Miquel Arenas, Valtònyc, ha expressat “molta tristesa” per no haver rebut el suport de l’esquerra espanyola i pel fet que aquest col·lectiu no hagi posat en valor la decisió del Tribunal Constitucional de Bèlgica de derogar el delicte d’injúries a la corona arran del seu cas.

“Polítics i activistes que es diuen republicans i internacionalistes s’han estimat més estar per les bajanades dels Kit Kat i les Oreo que no tenen res a veure amb els drets fonamentals i no han fet ni una piulada”, ha deplorat. Ho ha dit a TV3 recordant la proposta del ministre de Consum i líder d’Izquierda Unida, Alberto Garzón, de prohibir la publicitat de dolços el mateix dia de la decisió del Constitucional belga: “Fa molta vergonyeta”.

Publicitat

“Espanya avança cap al segle XVII i Bèlgica avança cap al segle XXI”, ha afegit Valtònyc, que ha aprofitat l’entrevista per reivindicar l’exili català a Bèlgica i la xarxa de suport que hi ha trobat. Per això ha lamentat la falta d’unitat independentista, que ha atribuït als partidismes, i la situació actual de la política a Catalunya. Valtònyc ha fet referència a la negociació sobre llei de l’audiovisual: “Quan vaig arribar aquí lluitàvem per la independència i ara lluitem perquè posin Netflix en català”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut