Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

Valls nega cap “operació d’estat” i treu pit del que va fer a Barcelona: Impedir un alcalde independentista

|

- Publicitat -

L’exregidor de Barcelona Manuel valls ha negat una operació d’estat ni la necessitat d’espiar ningú i ha assegurat que el vot que va fer possible la reelecció d’Ada Colau com a alcaldessa respon a una decisió personal. En una entrevista a La Vanguardia, diu que va actuar “lliurement”, que no va parlar amb el govern espanyol i que no hi havia “cap fraternitat secreta”. “Jo vull impedir un alcalde independentista i ningú em diu el que he de fer”, afirma. Sí reconeix converses amb Jaume Collboni i Miquel Iceta i torna a negar una negociació amb Colau. Considera que l’error va ser de “supèrbia” d’Ernest Maragall i l’acusa ara de “victimisme”.

Valls defensa que la tradició francesa és escolli “el mal menor” i assegura que això és el que va fer. Afirma que l’estratègia estava “claríssima” i va ser possible després de la seva declaració i l’actitud dels socialistes. L’exprimer ministre francès explica que ell volia que l’ajuntament no fos una eina de l’independentisme i que no va demanar res a canvi.

Publicitat

D’altra banda, no veu plausible que les negociacions entre Maragall i Colau fossin espiades pel CNI perquè els serveis d’intel·ligència actuen quan hi ha perill per a la integritat de l’estat, contra el terrorisme o el crim organitzat. En aquest sentit, diu que les negociacions sortien al minut a la premsa i no hi havia “cap tipus de secret”.

Creu que les paraules de Maragall volen provocar una polèmica i “alimentar les teories de la conspiració”.

Et pot interessar  Els homes joves són els més espanyolistes i favorables a protegir els símbols franquistes, segons una enquesta d'Òmnium
Publicitat

Opinió

Minut a Minut