Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

Valls nega cap “operació d’estat” i treu pit del que va fer a Barcelona: Impedir un alcalde independentista

L’exregidor que va fracassar durant la legislatura acusa ara Maragall de “victimisme”

Agències 18/05/2022

L’exregidor de Barcelona Manuel valls ha negat una operació d’estat ni la necessitat d’espiar ningú i ha assegurat que el vot que va fer possible la reelecció d’Ada Colau com a alcaldessa respon a una decisió personal. En una entrevista a La Vanguardia, diu que va actuar “lliurement”, que no va parlar amb el govern espanyol i que no hi havia “cap fraternitat secreta”. “Jo vull impedir un alcalde independentista i ningú em diu el que he de fer”, afirma. Sí reconeix converses amb Jaume Collboni i Miquel Iceta i torna a negar una negociació amb Colau. Considera que l’error va ser de “supèrbia” d’Ernest Maragall i l’acusa ara de “victimisme”.

Valls defensa que la tradició francesa és escolli “el mal menor” i assegura que això és el que va fer. Afirma que l’estratègia estava “claríssima” i va ser possible després de la seva declaració i l’actitud dels socialistes. L’exprimer ministre francès explica que ell volia que l’ajuntament no fos una eina de l’independentisme i que no va demanar res a canvi.

D’altra banda, no veu plausible que les negociacions entre Maragall i Colau fossin espiades pel CNI perquè els serveis d’intel·ligència actuen quan hi ha perill per a la integritat de l’estat, contra el terrorisme o el crim organitzat. En aquest sentit, diu que les negociacions sortien al minut a la premsa i no hi havia “cap tipus de secret”.

Creu que les paraules de Maragall volen provocar una polèmica i “alimentar les teories de la conspiració”.