Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Valls fitxa l’exsocialista Celestino Corbacho i el col·loca de número tres a la llista

L'alcaldable ha afirmat que el pròxim 8-M presentarà la dona que ocuparà la segona posició com a mode de reivindicació

|

- Publicitat -

Encara que el 2008 afirmés que no marxava del PSC “per fitxar per cap altra formació” i que “no participaria de la política activa” aquest dijous s’ha assegut al costat de Manuel Valls per ser presentat com l’home que ocuparà la rellevant tercera posició de la candidatura de l’exprimer ministre francès. Així ha anunciat l’exalcalde de l’Hospitalet i exministre del govern de Zapatero de Treball i Immigració, Celestino Corbacho, que concorrerà a la llista transversal “liberal, progressista, europea”, segons l’alcaldable. Valls ha assegurat que el pròxim 8-M presentarà la dona que ocuparà la segona posició com a mode de reivindicació, aprofitant que és el dia de la dona.

“Hem estat ministres i compartim l’essència local” 

Publicitat

“Sóc socialdemòcrata i Valls també ho és”, ha afirmat Corbacho. L’exsocialista aposta per “la transversalitat per unir més sensibilitats” de la plataforma que hi ha davant de Ciudadanos. Valls, al seu torn, ha afirmat que “els dos hem estat ministres” i també comparteixen l’essència local.

Corbacho, durant la roda de premsa, ha fet una defensa a “la mobilitat sostenible” i s’ha presentat com a impulsor de l'”ATM”. L’exalcalde ha assegurat que “s’han de construir més habitatges” alhora que ha afegit que “hi ha d’haver menys comissions i més estudis”.

L’exministre també ha parlat sobre les polítiques d’immigració. Corbacho ha tret pit i ha subratllat que ha governat “des de dues responsabilitats” i ha explicat que “el futur s’ha de fer front sense criminalitzar el col·lectiu però sabent que és un fenomen que genera canvis”. En definitiva, Cobracho ha alcarit que “tota la persona que arriba ha d’assolir tots els drets però també totes les obligacions”.

Al seu torn, Valls ha insistit que el debat del proper 26 de maig es centra en la dicotomia de “la ciutat de Colau o la república catalana” o la ciutat de vol l’equip transversal de l’exprimer ministre francès. “Populisme i separatisme” són els dos fronts a combatre per l’alcaldable.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut