Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Ustrell als tribunals: L’associació que retirava llaços grocs denuncia el periodista per delictes d’odi

|

- Publicitat -

Ricard Ustrell als tribunals. La Brigada de Limpieza els Segadors del Maresme acusa el presentador de Planta Baixa i de Col·lapse -dos programes de TV3- de delictes d’odi i d’assetjament; segons ha avançat ‘Nació Digital’ i ‘El Món’; el mateix col·lectiu que retirava llaços grocs del carrer durant El Procés.

En la seva defensa, Ustrell explica que els arguments d’acusació són basats en “frases mal transcrites i tretes de context”. En aquest sentit, també s’ha denunciat a la seva productora, ‘La Manchester Radiofónica’ com a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Tot i això, el presentador no ha estat l’únic denunciat, també han sigut blanc de la diana altres professionals de la cadena pública catalana, com Maiol Roger, Xavier Rossinyol i Pol Andiñach.

Publicitat

Des de la Brigada de Limpieza els Segadors del Maresme denuncien que en els programes liderats per Ustrell no existeix la “neutralitat ideològica” i carreguen contrala seva productora, segons ells, per “estar a la disposició de tot el moviment independentista”. En la denúncia, es manifesta que els periodistes assenyalats van qualificar als membres de la seva associació de “feixistes”. Així mateix, compara les paraules pronunciades a ‘Planta Baixa’ amb les que s’usaven contra els jueus a l’Alemanya nazi.

Cal recordar que el delicte d’odi està penat des de tres mesos fins a dos anys de presó i el d’assetjament amb penes d’entre un i quatre anys. L’associació anticatalanista, no només demana la inhabilitació de tots els professionals, sinó que detalla que les penes s’haurien d’agreujar, ja que segons expliquen s’han comès en un mitjà de comunicació. En una piulada, Ustrell assegura que es tracta “d’una denúnica totalment esbiaxada” i afegeix “No deixarem de fer la nostra feina”.

Brigada de Limpieza els Segadors del Maresme es tracta de la mateixa associació que es va dedicar a treure tots els llaços grocs així com denunciar-los. El nom fa referència, en forma de burla, a l’himne de Catalunya; són un grup de “ciutadans i ciutadanes anònims” que van en contra de tot el que s’apropi a l’independentisme català De fet, La Brigada de Limpieza els Segadors s’autodenomina com a “associació constituïda amb l’objecte de defensa del medi ambient i de la neutralitat ideològica als espais públics”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut