Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

USO denuncia amenaces d’acomiadament de Ryanair als treballadors de baixa per malaltia

|

- Publicitat -

El sindicat USO ha denunciat que Ryanair ha enviat cartes a diversos treballadors que han estat de baixa per malaltia amb l’amenaça d’acomiadar-los. En concret, el sindicat afirma que les missives parlen de “supervisar les absències” esperant veure “una millora immediata i significativa en l’assistència a la feina”. “En cas contrari, pot ser necessari prendre mesures disciplinàries, ja que l’assistència irregular suposa una pressió injusta per als companys i les operacions de Ryanair”, recull USO. Segons els representants dels treballadors, la companyia aèria ha acomiadat 11 tripulants de cabina que van secundar la vaga i n’ha citat un centenar a “reunions disciplinàries”.

“Ryanair les envia quan hi ha hagut quatre faltes en un any i considera que la malaltia és causa d’acomiadament”, detalla Lidia Arasanz, secretària general d’USO-Ryanair.

Publicitat

Des del sindicat s’assegura que assessoren tots els treballadors i responen les cartes i lamenten que les autoritats laborals no “posin fre” als abusos de la companyia. Dilluns que ve, 8 d’agost, comença una nova vaga.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut