Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Urtasun demana ser “capaços de donar una solució” a Puigdemont i altres càrrecs de l’1-O

El portaveu de Sumar insisteix cal una forma jurídica que "resolgui" la situació de Puigdemont i altres càrrecs de l'1-O

|

- Publicitat -

El portaveu de Sumar, Ernest Urtasun, defensa “trobar una forma jurídica que tingui encaix constitucional” per a “resoldre la situació” del president a l’exili Carles Puigdemont i d’altres càrrecs vinculats a l’1-O. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Urtasun ha demanat ser “capaços de donar-los una solució”, en referència a Puigdemont i als altres càrrecs, per a no quedar-se “presoner de la paraula amnistia”. Aquest dilluns, Puigdemont viatja sense immunitat europarlamentària fins a Prada de Conflent, a la Catalunya Nord, per assistir a un acte de la Universitat d’Estiu. Urtasun confia que l’acte es pugui desenvolupar “amb tranquil·litat”.

Sumar ha format un grup amb 20 experts jurídics per a abordar aquesta qüestió, la qual Urtasun ha definit com a “tècnicament complexa”. Tanmateix, el portaveu insisteix que cal una forma jurídica que “resolgui” la situació de Puigdemont i altres càrrecs de l’1-O que estan en una situació similar. “Estem convençuts i fa temps que ho diem que hi pot haver un encaix constitucional“, ha afegit el portaveu, que veu “important” treballar-ho de cara a una investidura de Pedro Sánchez.

Publicitat

El portaveu de Sumar desitja que ningú hagi d’afrontar cap situació de presó en relació amb l’1-O. Recorda que els indults van ser “un gran pas polític” però que ara queda “una segona part” per a “resoldre la situació jurídica de les persones que estan fora de l’Estat espanyol”. L’exdiputat Jaume Asens és qui està en “diàleg i contacte permanent” amb JxCat i amb ERC.

No obstant això, sobre si s’ha d’incloure el cas de l’expresidenta del Parlament i líder de Junts, Laura Borràs, com va apuntar Míriam Nogueras en una entrevista amb l’ACN, Urtasun ha dit que aquest cas “és diferent”. “És un cas vinculat a la mala praxi”, ha argumentat, i ha dit que el que volen és resoldre la situació política derivada de l’1-O.

Et pot interessar  El manifest de suport a Puigdemont tanca la recollida de signatures amb 5.000 adhesions en menys d'una setmana

Pel que fa al català a Europa, Urtasun creu que d’aquí a poc es podrà utilitzar a l’Eurocambra, però admet que l’oficialitat en el marc europeu serà “més llarg”. Amb tot, ha apuntat que es va “pel bon camí”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut