Dilluns, 18 de gener de 2021 - Edició 907
La República

Uns exmilitars afins a Vox envien una carta a Felipe VI advertint-lo de la “descomposició de la unitat espanyola”

Gairebé setanta generals i coronels retirats donen suport al monarca i carreguen durament contra un Gobierno que “té el suport d’etarres i independentistes”

Redacció
Redacció 30/11/2020
Felip VI i Joan Carles de Borbó, en un acte de l'exèrcit / Flickr

Una setantena de generals i coronels retirats de l’exèrcit espanyol han enviat una carta a Felipe VI carregant contra el Gobierno d’Espanya. Al text, al qual ha tingut accés el diari El País, els exmilitars utilitzen un llenguatge molt proper al discurs que sol fer l’extrema dreta i Vox. Diuen que el Gobierno de Pedro Sánchez és socialcomunista i que té el suport de filo etarres i independentistes. Els exmilitars creuen que la cohesió política i social d’Espanya està en perill, i pensen que es pot descompondre la unitat espanyola.

Finalment, els militars donen suport al rei en una carta que està signada per comandaments on  figuren un tinent general, dos generals de divisió i quatre generals de brigada que van ingressar a l’acadèmia militar l’any 1964, en plena dictadura franquista, i que ara tenen setanta anys. Per tant, en la seva condició de jubilats, tornen a ser civils i poden opinar lliurement, però curiosament, a la carta hi parlen en la seva condició de militars.

Relacionats