Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Unitat d’Aran confia revalidar amb Juan Antonio Serrano i un projecte continuista la majoria absoluta a Vielha

L'històric convergent Pau Percides abandona la política i el substitueix Enrique Jimenez per CDA

|

- Publicitat -

Juan Antonio Serrano, d’Unitat d’Aran (UA), confia revalidar la majoria absoluta a l’Ajuntament de Vielha amb un projecte continuista. Aquesta seria la tercera majoria absoluta per Serrano qui va obtenir nou regidors a les eleccions del 2019 i set a les del 2015.

L’històric convergent Pau Perdices, qui ja va estar al capdavant de l’alcaldia en els mandats iniciats el 1999 i el 2007, i aquesta darrera com a cap de l’oposició, abandona la política i Convergència Democràtica Aranesa CDA-PNA es presenta a l’ajuntament amb una candidatura encapçalada per Enrique Jimenez. Actualment, CDA té tres representants al consistori i Amassa, afí a ERC, té a Julián Fernández com a únic representant i repeteix com a candidat.

Publicitat

Els veïns de la capital aranesa tindran per escollir aquestes eleccions entre cinc candidatures. Vox presenta Alejandra Roig com a candidata i el PP a Tomas Davo. Els comicis de fa quatre anys a Vielha es van presentar set candidatures, un fet gens habitual a la capital aranesa. Ciutadans i Podem no s’han presentat en aquestes eleccions a Vielha.

Alejandra Roig, qui va ser candidata del Partit Popular al Conselh Generau el 2015 i es va presentar a l’Ajuntament de Vielha les passades eleccions, ara es presenta per Vox.

La problemàtica de l’habitatge

Qui surti de les eleccions del 28-M haurà de treballar, entre altres qüestions, per solucionar l’accés a l’habitatge, una de les principals problemàtiques a l’Aran. En aquest sentit, recentment s’ha posat a disposició de l’Incasòl (Institut Català del Sòl) així com de promotores privades, terrenys municipals per a la construcció d’habitatge social, que pugui permetre als veïns i treballadors poder accedir a un habitatge digne.

En els darrers anys, des de l’Ajuntament s’han aprovat mesures que ajuden a mantenir un parc estable d’habitatges de lloguer. En especial, s’ha incidit en la regulació dels habitatges d’ús turístic i les llars compartides.

Posicionament JJOO

L’any passat la cantautora aranesa Alidé Sans va liderar un projecte musical contra els Jocs Olímpics d’hivern al Pirineu. Això no obstant, aquest no ha estat el posicionament majoritari dels aranesos i de fet, la màxima institució, el Conselh Generau d’Aran i el Consell d’alcaldes de la Val d’Aran s’hi van mostrar a favor i van donar el seu suport a la candidatura olímpica. D’igual manera ho va fer l’Ajuntament de Vielha.

En aquest sentit, l’alcalde Juan Antonio Serrano sempre es va mostrar “a favor” d’una candidatura de Jocs d’hivern que dinamitzés el Pirineu i acabés amb els dèficits que pateix. A més a més, mai va estar d’acord amb la celebració d’una consulta relacionada amb el projecte olímpic argumentant que no tenia massa “sentit” quan ja s’havia presentat la proposta tècnica del Comitè Olímpic Espanyol (COE).

De poble gran a ciutat petita

En els darrers anys, Vielha ha experimentat un canvi important i segons Juan Antonio Serrano el repte per al pròxim mandat serà adaptar els serveis, l’urbanisme o el funcionament de l’administració a les demandes actuals.

Potenciar el desenvolupament econòmic i turístic del municipi és un dels aspectes que s’ha fet aquesta legislatura, però s’haurà de continuar fent en un futur. Un altre repte com a municipi és definir el futur del terreny del pàrquing dels militars, conscients de la importància que té tota aquesta zona per a revitalitzar l’economia de Vielha.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut