Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Unió de Pagesos, contrari a l’autorització de la línia de molt alta tensió entre Terol i Begues

El sindicat agrari presenta un recurs d'alçada contra el projecte que ha de travessar 40 municipis catalans

|

- Publicitat -

Unió de Pagesos s’oposa a l’autorització de la línia de molt alta tensió (MAT) entre Terol i Begues (Baix Llobregat). El sindicat agrari ha presentat un recurs d’alçada a la Secretaria d’Estat d’Energia contra el projecte que ha de creuar 40 municipis catalans perquè considera que vulnera la normativa del sector elèctric i aspectes relacionats amb el medi ambient. A més, assegura que l’autorització de la MAT s’ha fet amb una “absoluta manca” d’anàlisi cap a les afectacions agràries i diu que el promotor de la línia “no ha complert amb les exigències legals”. En un comunicat, Unió de Pagesos ha explicat que proposarà a la Generalitat i les administracions locals que se sumin a la presentació del recurs.

La línia de 400 kV a la que s’oposen els pagesos ha de recórrer més de 182 km travessant l’Ebre, Tarragona, el Penedès i el Baix Llobregat i servirà per transportar energia fotovoltaica. El termini per presentar recursos d’alçada acaba el pròxim 2 de setembre.

Publicitat

Per la seva banda, a principis d’agost el conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, va assegurar que el projecte estava subjecte a l’informe favorable de la Generalitat en matèria de biodiversitat. Així mateix, el conseller va apuntar que el Ministeri de Transició Energètica estava posant “pressió” a la Generalitat perquè fos ella qui no donés llum verda al projecte i va carregar contra l’Estat. També es va mostrar en contra del projecte la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, que va apuntar que la MAT tindria un “elevat” impacte paisatgístic.

Et pot interessar  Unió de Pagesos exigeix als governs fer amb urgència actuacions per garantir l'aigua de reg al Camp de Tarragona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut