Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Una universitat veta el feixista Ortega Smith anul·lant un acte on havia de participar

La facultat ha considerat que l’acte “promou la incitació a l’odi”, i Ortega Smith no ha trigat a amenaçar de portar-los als tribunals

Redacció 01/04/2022

El feixisme de Vox torna a quedar amb un pam de nas. La Universitat Complutense de Madrid es va adonar que una de les cares més conegudes de l’extrema dreta espanyola, Javier Ortega Smith, havia de participar en un repugnant acte organitzat per “Plataforma 711 Por la Reconquista Cultural”.

En un comunicat del qual n’ha informat el diari Independiente, la facultat de Ciències Polítiques ha mostrat l’absolut rebuig a aquest acte, i l’ha anul·lat perquè considerava que “incitava a l’odi” i feia una crida “a l’acció i a l’ocupació de la facultat”. En aquest sentit, el rector de la Complutense també ha al·legat que el professor que va reservar l’espai on s’havia de realitzar l’acte ho va fer en secret.

Com no podia ser d’una altra manera, la ràbia de Javier Ortega Smith s’ha notat, i molt, en una piulada on ha mostrat el seu rebuig a aquesta decisió, amenaçant de portar als tribunals els dirigents de la facultat.