Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Una terrible agressió feixista durant la festa major de Castelló de la Plana causa una desena de ferits

Una trentena d'encaputxats van interrompre un concert armats amb barres de ferro i bats de bèisbol, i segons denuncien els testimonis, amb la connivència de la policia

|

- Publicitat -

Malauradament, el feixisme torna a estar a l’ordre del dia. Així ha quedat constatat després de la terrible agressió feixista que va tenir lloc el cap de setmana passat durant un acte popular de la festa major de Castelló de la Plana, a la Plana Alta, Castelló. L’atac el van perpetrar una trentena de persones en un casal social del municipi; els individus anaven encaputxats i armats amb objectes com barres metàl·liques i bats de beisbol, i van causar una desena de ferits, un dels quals es troba ingressat en estat greu a l’UCI.

Els fets van tenir lloc el passat dissabte a la nit, durant les tradicionals festes de la Magdalena que celebra el municipi. Centenars de persones, moltes famílies i persones de totes les edats, segons relata el Diari La Veu es trobaven al centre social La Cosa Nostra per a gaudir d’una actuació organitzada pel mateix casal, la qual tenia lloc dins el local ja que l’ajuntament, governat pel PP i Vox, no va permetre que el concert fos al carrer. 

Publicitat

L’ambient festiu i relaxat, però, va acabar-se de cop quan uns trenta encaputxats van irrompre al local, armats amb barres de ferro i bats de beisbol, i van dedicar-se a agredir a cops tothom que trobaven al seu pas. L’atac, que clarament estava organitzat, va provocar una desena de ferits de diversa gravetat. Els testimonis han assenyalat al Diari La Veu que no tenen cap dubte de la motivació feixista de l’atac, ja que van poder reconèixer alguns dels agressors, que presumptament formen part del Frente Orellut, l’animació ultra del CD Castelló. 

Et pot interessar  Plataforma per la Llengua inicia converses amb grups del Congrés per recórrer la proposta educativa del País Valencià

Els assistents, i ara víctimes, també denuncien l'”actitud estranya” de la policia. En primer lloc, i tal com indica un testimoni al mitjà citat, “hi ha gent que diu que hi havia policia situada a l’entrada del carrer de Sant Fèlix poc abans que aparegueren els nazis, però que just en aquell moment havien marxat”. Just després de l’atac, quan les víctimes s’estaven defensant dels agressors, van aparèixer els agents i van formar un cordó que va permetre que els feixistes poguessin fugir. Per si això no fos prou, en lloc de perseguir-los per a detenir-los, els agents van amenaçar els agredits amb porres extensibles i escuts, segons han denunciat desenes de testimonis al Diari La Veu.

Un dels portaveus del casal social La Cosa Nostra ha denunciat que fa anys que l’entitat és objectiu dels grups d’extrema dreta i de partits com Vox. De fet, la formació va prometre durant les eleccions que tancaria el local, i segons el portaveu, no ha parat d’intentar-ho de totes les maneres possibles des que va arribar al poder.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut