Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Una plataforma unionista de docents reclama la “defensa dels alumnes assetjats a Catalunya”

El Foro de Profesores ha enviat una carta a la CRUE on denuncia les actuacions “d’independentistes violents” a la UAB

Redacció 13/10/2021

L’organització espanyolista de docents i professionals amb “compromís per la unitat d’Espanya” ha enviat una carta a la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) demanant la “defensa dels alumnes assetjats a la Universitat de Barcelona (UAB)” i denunciant l'”equidistància dels rectors”.

La iniciativa, impulsada pel Foro de Profesores, ha sorgit arran de la mobilització d’estudiants de la UAB contra la paradeta de l’entitat unionista i catalanòfoba, S’ha Acabat!, el passat sis d’octubre. La carta d’aquests docents criminalitza la protesta, “d’independentistes violents” que “durant hores, els van insultar, van assetjar i van amenaçar”. “A això ha de sumar-se l’absència de la policia autonòmica (Mossos d’Esquadra), la qual cosa va deixar en una situació de desprotecció als estudiants constitucionalistes”, afegeixen.

Consideren que el rectorat de la UAB no va condemnar “els agressors” i critiquen “la manca de protecció dels estudiants constitucionalistes”. “Episodis com l’ocorregut en la UAB suposen un avanç cap a un totalitarisme que tot demòcrata hauria de condemnar”, comenten. No només volen que la CRUE rectifiqui i sigui més contundent, sinó que també pretenen involucrar el Ministerio de Universidades i la Comissió Europea en l’assumpte.