Dimarts, 31 de gener de 2023 - Edició 1650
La República

Una plataforma d’odi al català denuncia que una professora conscienciés els alumnes sobre la persecució de la llengua

El discurs d’odi també ha fet que alguns mitjans espanyols se’n facin ressò i titllin d'”adoctrinament” els fets

Redacció 28/01/2021
Pla obert d'alumnes de l'Escola Jaume I de Llívia (Cerdanya) sortint al pati des del nou edifici. Imatge de l'11 de gener de 2021 (Horitzontal).

La plataforma d’odi al català “S’ha acabat” ha arribat a un dels extrems més grans per difondre mentides sobre l’ensenyament públic a Catalunya, i el pitjor és que estan aconseguint que alguns mitjans espanyols s’ho creguin, com ara el VozPópuli, que ho relaciona tot amb un inexistent “adoctrinament” als alumnes catalans.

“S’ha acabat” ha denunciat que una professora d’una escola de Sant Pere de Torelló hagi posat deures als seus alumnes amb el títol “emergència lingüística”, on els manava veure un vídeo de Plataforma per la Llengua que comparava el canvi climàtic amb la situació del català, i unes altres imatges, aquest cop del famós programa satíric “Polònia”. El que era una bona idea d’una mestra per conscienciar de la situació als seus alumnes, resulta ser ara “adoctrinament”, segons “S’ha acabat” i alguns mitjans. Però amb una mica d’informació es pot veure com la plataforma no ha fet gaire recerca, i un usuari de la xarxa els corregeix el tuit dient que “estan tan desubicats que es pensen que a Torelló hi ha una escola que es diu Sant Pere!”.