Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Una infermera es nega a fer la prova de la Covid a un pacient per parlar català

|

- Publicitat -

Ha passat al centre de salut del Camp Redó de Mallorca aquest dimecres. Segons informa el diari dBalears, un pacient ha estat insultat i discriminat pel fet d’haver començat la conversa amb una infermera en català, a la qual cosa ella li ha demanat que ho fes en castellà assegurant que “vivim a Espanya i viva Espanya!”. Quan la víctima li ha explicat que “qualsevol mallorquí té dret a expressar-se en català a la sanitat pública”, argumentant que no hi havia cap intenció d’incomodar a la infermera, ella ha reblat que “no xerram en català, xerram en mallorquí”, fins al punt que finalment, s’ha negat a fer-li la prova al pacient.

Per rematar la discriminació, el següent infermer que ha atès al pacient, l’ha esbroncat i l’ha fet esperar força estona abans de fer-li la prova i poder marxar. Una nova evidència de l’odi cap a la llengua catalana que es viu en els racons més inesperats.

Et pot interessar  Greu discriminació lingüística: fan fora una clienta catalanoparlant d'una perruqueria al crit de "Estamos en España"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut