Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024
Edició 2105

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de abril del 2024

Una important baixa sacseja els comuns: Jaume Asens plega i no es presentarà a les eleccions de 23-J

El fins ara líder d'ECP al Congrés s'acomiada de la política institucional defensant la renovació de càrrecs: "Ningú és imprescindible"

|

- Publicitat -

El líder dels comuns al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha anunciat que abandona la política institucional i no es presentarà a les eleccions espanyoles del 23-J. Els comuns han escollit la que va ser número 2 d’Asens a les eleccions del 2019, Aina Vidal, com a successora.

En un comunicat difós a les xarxes socials, Asens ha defensat que la renovació de càrrecs públics és “un exercici sa i necessari” en democràcia i ha afegit que “no és bo perpetuar-se”. Així, ha remarcat que “ningú és imprescindible” i ha dit que hi ha moments en què “cal saber fer un pas al costat per deixar que altres lideratges prenguin el relleu”. El Consell Nacional dels comuns es reuneix aquesta mateixa tarda per ratificar les llistes a les eleccions.

Publicitat

Asens ha assegurat que calen “energies renovades i nous lideratges” que “puguin connectar millor amb els nous temps”. El president del grup parlamentari d’Unides Podem ha dit que si hagués volgut repetir com a cap de llista hauria comptat amb “tot el suport” del Consell Nacional de Catalunya en Comú i de l’executiva de Podem i els ho ha agraït.

Aina Vidal agafa el relleu

A més, ha volgut lloar la seva successora, Aina Vidal, a qui ha dit que admira. “No hi ha cap persona en aquesta organització que s’hagi deixat més la pell pels territoris que ella; per això estic convençut que és la millor candidata en aquests moments crucials en què cal plantar cara a l’amenaça d’una involució democràtica per part dels nostàlgics del franquisme”, ha afirmat.

Així mateix, Asens ha remarcat que ara cal “protagonisme” per a les dones i ha dit que igual que Barcelona ha tingut per primer cop una dona alcaldessa —Ada Colau— ara “hi ha l’oportunitat de tenir per primer cop una presidenta d’Espanya” —Yolanda Díaz— i ECP “també mereix ser liderat per una dona valenta com Vidal”.

Et pot interessar  Els comuns creuen que poden "anar a més" i "millorar els resultats" el 12-M i confien en un govern "progressista"

El fins ara líder dels comuns a Madrid ha recordat que “la política no acaba a les institucions” i ha dit que de la mateixa manera que va començar a moviments socials ara continuarà “la lluita” des d’allà.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut