Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

Una explosió a tocar de la Rambla de Barcelona obliga a desallotjar l’Hotel Petit Palace

La principal hipòtesi és que l’explosió hauria estat ocasionada per un producte de pirotècnia a la plaça del Pi. Simultàniament un usuari de l’Hotel Petit Palace ha caigut en trencar-se la mampara de bany i, el fet que avui sigui la vigília de l’Atemptat de Barcelona, ha disparat l’alarma social

Redacció
Redacció 16/08/2021
Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquest dilluns a migdia un hotel proper a La Rambla de Barcelona després d'una explosió, i passades les 13.15 hores hi ha forta presència policial

Com afirma 324, no hi ha hagut ferits greus. Els Mossos no han descartat que el motiu de l’explosió sigui accidental i no s’han detectat danys estructurals en l’edifici.

S’ha acordonat l’accés de La Rambla al carrer de la Boqueria, on hi ha l’hotel, i també s’ha acordonat part de La Rambla a aquesta alçada. S’ha tallat el trànsit de la Rambla i no es deixa accedir a ningú a la zona.

Dues treballadores de l’Hotel Petit Palace, que han presenciat els fets, han afirmat que han sentit una explosió encara que no han considerat que fos una deflagració forta, segons la informació que ha donat TV3.

En l’accés de La Rambla al carrer de la Boqueria hi ha cinc vehicles de Bombers, quatre de Mossos, tres del Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) i set de la Guàrdia Urbana, també hi ha hagut serveis de Protecció Civil.

Com ha afirmat Fàtima Llambrich, periodista de TV3, la principal hipòtesi és que l’explosió podria provenir d’una producte pirotècnic en una festa a la Plaça del Pi. Tot i que aquestes declaracions no formen part d’una informació ofical de Mossos no hi ha indicis que l’explosió tingui un objectiu criminal o terrorista i ho han descartat.

La persona ferida ha estat un usuari de l’Hotel que hauria caigut en trencar-se la mampara del bany i s’hauria fet petites lesions. Aquesta explosió, les lesions de l’usuari i el fet que avui sigui la vigília de l’Atemptat de Barcelona han disparat l’alarma social.

Una explosió a tocar de la Rambla de Barcelona ha obligat a desallotjar l’Hotel Petit Palace del carrer de la Boqueria. S’ha preparat un fort desplegament policial a la ciutat comtal. Els fets han ocorregut a prop d’on va passar l’Atemptat de Barcelona de 2017.