Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Una delegació de la CUP viatja a Escòcia per “sincronitzar” agendes independentistes

|

- Publicitat -

Una delegació de la CUP formada pels diputats Pau Juvillà i Eulàlia Reguant, i el portaveu del secretariat nacional, Edgar Fernández, s’han reunit aquest divendres amb representants de l’Scotish Green Party al parlament escocès. L’objectiu, segons explica la CUP en un comunicat, és “internacionalitzar el conflicte democràtic” de Catalunya amb l’estat espanyol. I afegeixen que també ha servit per “sincronitzar” les agendes independentistes “de cara a la celebració d’un futur referèndum d’autodeterminació”. Segons la CUP, han denunciat la “repressió” contra el diputat i membres de la Mesa del Parlament, Pau Juvillà, jutjat per no haver retirat els llaços grocs del seu despatx de la Paeria de Lleida.

La primera ministra d’Escòcia, Nicola Sturgeon, ha reactivat els plans per fer un segon referèndum d’independència el 2023. I des de la CUP han manifestat en els últims mesos que seria bo fer coincidir aquest nou intent escocès amb un referèndum d’autodeterminació a Catalunya.

Publicitat

Durant la jornada, la delegació de la CUP també s’han trobat amb activistes de la societat civil impulsors del referèndum escocès, The People United, i amb familiars de brigadistes internacionals que van lluitar durant la guerra civil espanyola.

Pel que fa a la situació de Juvillà, que s’enfronta a una pena d’inhabilitació per desobediència, els membres de la CUP ha denunciat la “persecució política” que viuen càrrecs electes elegits democràticament i com els “aparells judicials espanyols” pretenen “castigar la dissidència política”.

Et pot interessar  ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami
Publicitat

Opinió

Minut a Minut