Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Una campanya independentista de les Illes demana el vot per a Valtònyc al Senat

Es tracta d'una mesura que busca fer pressió per reclamar el retorn de l'artista mallorquí exiliat

|

- Publicitat -

Una campanya impulsada per sectors independentistes a través de les plataformes socials de Telegram i WhatsApp proposa el vot pel raper exiliat mallorquí Josep Miquel Arenas, artísticament conegut com a Valtònyc, al Senat.

Segons informa ‘dBalears‘, la campanya demana que, independentment de quin sigui el vot al Congrés de Diputats, a la papereta del Senat s’hi afegeixi manualment el nom de Josep Miquel Arenas. Es tracta d’una mesura que busca fer pressió per reclamar el retorn de l’artista mallorquí exiliat. No obstant això, el vot seria comptat com a nul, ja que s’hauria manipulat la papereta.

Publicitat

Valtònyc fa anys que viu com a exiliat polític a Bèlgica, després de veure’s obligat a abandonar la seva casa a Mallorca per rapejar sobre la corrupció de la monarquia espanyola en la seva cançó ‘El rei borbó’. L’Estat espanyol va començar a perseguir-lo judicialment el 2012, acusant-lo de diversos delictes, entre ells enaltiment del terrorisme, apologia de l’odi, incitació a la violència i injúries a la monarquia espanyola, pels quals li exigia una elevada pena de presó. Des que va exiliar-se, Valtònyc ha aconseguit diversos èxits en l’àmbit judicial que no només demostren la politització del seu cas, sinó que han fet canviar lleis a Bèlgica.

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut